Σάββατο, Δεκεμβρίου 02, 2006

Είμαστε όλοι αιχμάλωτοι

προς «ΕΘΝΟΣ»

Κυρία Ηλιάδη,
με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο τα όσα γράψατε στο άρθρο σας ««Aιχμάλωτος» ο στρατιωτικός συνδικαλισμός στην Eλλάδα». Να μου επιτραπεί όμως μια μικρή παρατήρηση επειδή δεν προσθέσατε στον συγκριτικό πίνακα μία ακόμα γραμμή στην οποία να αναφέρετε σε ποια κράτη υπάρχει ακόμα η αναχρονιστική υποχρεωτική θητεία. Ελπίζω να μην θεωρείτε και εσείς ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταργηθεί η θητεία επειδή γειτονεύουμε με την Τουρκία, γιατί το ίδιο θα μπορούσαν να ισχυριστούν και εκείνοι που δεν θέλουν τον συνδικαλισμό στο στρατό, παρ’ ότι όλοι γνωρίζουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις οι λόγοι είναι άλλοι και δεν έχουν καμία σχέση με την εθνική ασφάλεια αλλά αντίθετα, στο όνομά της, την υπονομεύουν.

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Αντωνόπουλος.

6 σχόλια:

nassos είπε...

σε ποια κράτη υπάρχει ακόμα η αναχρονιστική υποχρεωτική θητεία.
===================================
Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία.

:P

οι 300 είπε...

Έτσι ακριβώς. Σε όλα τα υπόλοιπα κράτη η θητεία έχει καταργηθεί. Εμείς προφανώς θέλουμε να είμαστε οι τελευταίοι και σε αυτό το θέμα. Εδώ θα βρεις τον (σχεδόν) πλήρη κατάλογο για Ευρώπη και όχι μόνο.

nassos είπε...

Τότε γιατί οι Σκανδιναβικές χώρες τη κρατάνε; Το ίδιο και η Γερμανία και η Αυστρία;

Θα σου πω το γιατί: Βλέπουν τι γίνεται με το all-volunteer army που έχουν υϊοθετήσει οι Η.Π.Α και η Βρετανία (κοινώς οι φτωχοί και οι άχρηστοι πηγαίνουν, αντέ και οι απόφοιτοι στρατιωτικών σχολών) και τρομάζουν (στη Βρετανία κάποιοι ζητούν την επαναφορά της στράτευσης).

Να σου πω και την άποψη μου; Όχι, να παραμείνει η στράτευση, με την προϋπόθεση ότι θα πληρωνόμαστε με μισθό και ασφάλιση.

οι 300 είπε...

Οι χώρες που ανέφερες είναι μειοψηφία, οι περισσότερες την έχουν καταργήσει. Πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να έχει δικαίωμα επιλογής. Διαφορετικά, αν η στράτευση, για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, πρέπει να είναι υποχρεωτική να είναι για όλους: η δωρεάν ή επί πληρωμή θητεία να είναι υποχρεωτική και για τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, με το βαθμό του στρατιώτη, και για τις γυναίκες. Διαφορετικά εξίσωση προς τα επάνω και άμεση κατάργηση.

nassos είπε...

Μειοψηφία ή όχι, ακόμη δεν μου είπες γιατί την κρατάνε. Το ίδιο ισχύει και για την Ελβετία (800 χρόνια δεν έχει δει πόλεμο)

Και γιατί οι αξιωματικοί και οι υπαξιοματικοί να κάνουν με το βαθμό του στρατιώτη 12 μήνες; 40 χρόνια λίγα είναι;

Και για τις γυναίκες; Ισραήλ θα το κάνουμε;

Άμεση κατάργηση; Τι να σου πω. Στρατό έχεις πάει ή μπα;

οι 300 είπε...

Ακριβώς επειδή για 800 χρόνια δεν κάνει πόλεμο και προβλέπει ότι το ίδιο θα συμβεί και στα επόμενα 800.