Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2007

Φωτιές και στρατός

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες σχετικά με την χρήση του στρατού κατά των πυρκαγιών. Μάλιστα στον Ε.Τ. δημοσιεύθηκε και επιστολή του κ. Α. Κοβάτση ο οποίος προτείνει: «Το πρόβλημα είναι απλό και η λύση του συνίσταται στο να διατεθούν 10.000 φαντάροι και να περιπολούν, κυρίως τη νύχτα (αλλά και την ημέρα) και να επισημαίνουν κάθε έναρξη πυρκαγιάς.»

Με την ίδια λογική θα πρότεινα οι στρατιώτες, το τσάμπα υπηρετικό προσωπικό της ελληνικής πολιτείας, να χρησιμοποιείται και στα νοσοκομεία, όταν υπάρχει έλλειψη από προσωπικό, και όπου αλλού υπάρχουν ελλείψεις. Είναι γνωστό στους πάντες, εξάλλου, ότι φορώντας μια στολή παραλλαγής είσαι σε θέση να κάνεις τα πάντα - κάτι σαν σούπερμαν.

Να θυμίσω μόνο στον κ. Κοβάτση και σε όσους σκέφτονται σαν αυτόν, ότι η πρόληψη για πυρκαγιές γίνεται πλέον από δορυφόρο και όχι κάνοντας βόλτες στο δάσος σαν την κοκκινοσκουφίτσα. Και ανεξάρτητα από το πως πρέπει να γίνει η πρόληψη, ας γίνει πλέον κατανοητό ότι ο καθένας πρέπει να κάνει την δουλειά που γνωρίζει∙ οι από μηχανής θεοί που έλυναν κάθε πρόβλημα υπήρχαν μόνο στο αρχαίο ελληνικό θέατρο (υπογραμμίζω ότι ακόμα και στο θέατρο αυτή η «δουλειά» είχε ανατεθεί σε θεούς).

Φιλικά, Τ. Καραϊσκάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: